Työsuhteen alku

Uuden työntekijän vastaanottamiseen ja perehdyttämiseen on syytä panostaa. Näin organisaatio viestii työsuhteen ensi metreistä alkaen arvostavansa työntekijän osaamista ja haluavansa sen mahdollisimman pian käyttöönsä. Mitä nopeammin työntekijä saadaan koulutettua omaan työtehtäväänsä, sitä nopeammin organisaatio saa rekrytointiin käytetyn panostuksen takaisin.

Perehdytys luo kivijalan hyvälle työsuhteelle

Työsuhteen alussa työntekijä perehdytetään työtehtäviin ja talon tavoille. Toimivan perehdytyksen tunnusmerkit ovat:

  • tavoitteellisuus
  • suunnitelmallisuus
  • selkeä vastuiden jako
  • toimiva vuorovaikutus ja verkostoituminen
  • kannustus ja tuki
  • perehdyttämisen seuranta.

Tärkeää on myös huomioida se, mitä uutta osaamista työntekijä tuo taloon. Perehdytysprosessin aikana kannattaakin kuunnella tarkasti millaisia uusia ajatuksia, ideoita ja toimintatapoja työntekijä tuo mukanaan.

 

Mihin tiedot uudesta työntekijästä tallennetaan?

Uuden työntekijän tietojen on päädyttävä organisaatiossa usealle ihmiselle ja järjestelmälle. Kun työsuhteeseen liittyvät toimenpiteet on kirjattu ylös ja roolijako organisaation ihmisten ja tietojärjestelmien kesken on selvä, saadaan tieto kulkemaan tarvittaville tahoille “yhden syötön” periaatteella.

 

Hyvä henkilöstöjärjestelmä tekee alusta sujuvan

Hyvin mietitty ja toteutettu tietojärjestelmäkokonaisuus auttaa esimiestä omassa työssään ja säästää koko organisaation aikaa. Manuaalisten työvaiheiden minimointi ja toimivat järjestelmät mahdollistavat sen, että uudella työntekijällä on käytettävissään tarvittavat työvälineet, tunnukset ja perehdytysohjelmat heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien.

Lue, miten Mepco HRM tukee työsuhteen alkuvaiheen prosesseja

Tietopankki

Tältä sivulta löydät hyödyllistä sisältöä työsuhteen elinkaaren kehittämiseen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostamiseen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottamiseen. Voit ladata oppaamme, lukea referensseistämme asiakkaidemme onnistumisia, ilmoittautua mukaan tapahtumiimme tai lukea blogiamme.

 

Siirry tietopankkiin

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.