Työsuhde

Työsuhde ja sen muutokset

 

Jokaiseen työsuhteeseen mahtuu muutoksia, joita koskeva tieto täytyy päivittää järjestelmiin. Henkilöstöhallinnon ammattilaisilla on täysi työ varmistaa, että henkilöä ja tämän työsuhdetta koskevat tiedot ovat aina ajan tasalla kaikissa yrityksen järjestelmissä.

Miten henkilöstöjärjestelmä tukee muutostilanteissa?

Esimerkiksi esimiehillä on oltava alaisistaan ajantasaiset tiedot – joista saa helposti koostettua raportin – jotta he voivat tehdä työnsä ja kehittää organisaation toimintaa. Hyvin mietitty ja toteutettu järjestelmä auttaa esimiestä toimimaan alaisten työsuhteisiin liittyvissä muutostilanteissa mahdollisimman virheettömästi.

Henkilöstölle pääsy omiin ajantasaisiin tietoihin viestii avoimuutta työnantajalta. Kun työntekijöillä on mahdollisuus tarkistaa ja päivittää tietonsa itse, säästää se aikaa muilta organisaation tahoilta.

 

Tiedon hallinta haastaa

Tiedon hallinta ei kuitenkaan ole helppoa. Tietoja muuttavia tahoja on useita – samoin kuin niihin liittyviä tietojärjestelmiä. Siksi työsuhteisiin liittyvien muutosten tietovirrat on mietittävä tarkkaan läpi. Mitä vähemmän muutettavia paikkoja on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tieto pysyy ajan tasalla.

 

Virheet vievät aikaa ja rahaa

Organisaatioissa käytetään aivan liian paljon aikaa virheellisen tiedon selvittelyyn. Virheellinen tieto aiheuttaa vääristymiä raportoinnissa, resursoinnissa ja palkanmaksussa.

Virheistä päästään eroon määrittelemällä tarkkaan kunkin organisaatiotason ja järjestelmän roolit muutostilanteissa. Parhaassa tapauksessa järjestelmä ohjaa ja opastaa eri organisaation tahoja toteuttamaan muutokset oikein ja virheettömästi.

Lue, miten Mepco HRM tukee työsuhteen elinkaaren hallintaa

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.