Työhyvinvointi

Työhyvinvoinnin mittaaminen ja kehittäminen

Jos henkilöstö voi hyvin, se heijastuu myös asiakaskokemukseen. Miten työhyvinvointia ja henkilöstökokemusta sitten tulisi mitata ja kehittää? Millainen rooli tietojärjestelmillä on työhyvinvoinnissa?

 

Testaa: Onko työpaikkasi onnellinen

 

Työhyvinvointi on avain menestykseen

Huonosti voiva organisaatio aiheuttaa ongelmia niin työntekijöille kuin työnantajallekin, kun taas hyvinvoiva organisaatio on avain menestykseen. Työhyvinvointia voidaan mitata erilaisten mittareiden avulla.

Työhyvinvoinnin mittareita ovat esimerkiksi:

  • sairauspoissaoloprosentti
  • työaika
  • ylitöiden määrä.

Työhyvinvointi on sidoksissa myös työntekijöiden sitoutumiseen. Sitoutumista voidaan mitata esimerkiksi:

  • työsuhteiden kestolla
  • muiden poissaolojen määrällä
  • vaihtuvuusprosenteilla.

Mahdollisia ongelmia voidaan kartoittaa tarkastelemalla työsuhteen päättymisen syitä ja tekemällä tarkentavia kysymyksiä lähtökyselyn muodossa. Motivaatio on yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin mittareista.

Lue: Unohda KIKY: lisää kilpailukykyä onnellisilla työntekijöillä

 

Esimiehen keskeinen rooli työhyvinvoinnissa

Työnantajan tulee tukea työntekijän työkykyä. Esimiehen rooli tuen antamisessa on erityisen tärkeä. Esimiehen tulee olla motivaattori ja tuntea omat alaisensa niin hyvin, että osaa antaa jokaiselle henkilökohtaista tukea.

Organisaation tehtävä on ohjata ja ohjeistaa esimiestä tunnistamaan tilanteet, joissa tarvitaan erityistä tukea, esimerkiksi varhaisen tuen muodossa. Puuttumalla poikkeaviin tilanteisiin tarpeeksi ajoissa säästetään koko organisaation energiaa tapausten selvittämisessä. Työntekijällä itsellään on myös vastuu tunnistaa tilanteet, joissa hän on työnantajan tuen tarpeessa.

 

Henkilöstöpalaute hyötykäyttöön

Organisaation kannattaa kuunnella työntekijöiltä saamaansa palautetta. Palautteen avulla on mahdollista kehittää menetelmiä, jotka tukevat työntekijöiden tyytyväisyyttä ja näin hyödyttävät koko organisaatiota.

Lue, miten Mepco HRM tukee työhyvinvoinnin kehittämistä

Tietopankki

Tältä sivulta löydät hyödyllistä sisältöä työsuhteen elinkaaren kehittämiseen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostamiseen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottamiseen. Voit ladata oppaamme, lukea referensseistämme asiakkaidemme onnistumisia, ilmoittautua mukaan tapahtumiimme tai lukea blogiamme.

 

Siirry tietopankkiin

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.