Raportointi

Palkka- ja henkilöstöhallinnon raportointi

Henkilöstö- ja palkka-ammattilaiset sekä johto ja esimiehet joutuvat jatkuvasti koostamaan ja esittämään henkilöstöä koskevia raportteja. Se vaatii yhdenmukaista, ajantasaista dataa ja helppokäyttöisiä työkaluja.

Oikea tieto oikeille henkilöille

Organisaation eri tasoilla tarvitaan hyvin erilaista tietoa. Johdon raportointiin koostetaan usein tietoa monesta eri järjestelmästä, ja usein yrityksillä on käytössään tähän tehtävään erikseen hankittu BI-ratkaisu. Tällöin yksittäisen järjestelmän rooliksi jää tuottaa tietoa mahdollisimman luettavassa muodossa BI-ratkaisulle.

Mikäli yrityksellä ei ole käytössään erillisiä raportointijärjestelmiä, palkka- ja henkilöstöhallinnon järjestelmiltä vaaditaan enemmän valmiutta muodostaa tarvittavaa tietoa ilman erillistä manuaalista käsittelyä.

 

Esimies johtaa tiedolla – löytyykö sitä?

Esimiehen tärkein johtamisen väline on tieto. Voidakseen tehdä työnsä hyvin esimiehen on oltava selvillä työsuhde-, palkka-, loma- ja poissaolotiedoista sekä henkilöstöhallinnon tiedoista, kuten sovituista tavoitteista tai henkilöstön osaamisesta. Tarvittava tieto voi sijaita eri järjestelmissä tai se voi olla koottuna raportteihin. Tärkeintä on se, että tieto on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan.

 

Työntekijälle pääsy omiin tietoihin

Jos työntekijällä on pääsy raportteihin ja järjestelmiin, voi hän tarvittaessa tarkistaa ja muuttaa tietojaan itse. Kun kaikki tarvittava tieto lomasaldoista sovittuihin tavoitteisiin on työntekijän nähtävillä, hallinnon ja esimiesten ei tarvitse käyttää omaa aikaansa tiedusteluihin vastaamiseen.

Hallinnon tehtävä on pitää huolta olemassa olevien raporttien toimivuudesta ja luoda tarvittaessa uusia raporttipohjia eri käyttäjärooleille. On tärkeää, että yritys voi hallinnoida raportointiaan riippumattomasti.

 

Lue, miten Mepco HRM tukee palkka- ja henkilöstöhallinnon raportointia

Tietopankki

Tältä sivulta löydät hyödyllistä sisältöä työsuhteen elinkaaren kehittämiseen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostamiseen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottamiseen. Voit ladata oppaamme, lukea referensseistämme asiakkaidemme onnistumisia, ilmoittautua mukaan tapahtumiimme tai lukea blogiamme.

 

Siirry tietopankkiin

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.