Palkanlaskenta

Palkanlaskenta ja tiedonkeruu

Palkanlaskenta on kriittinen prosessi, jonka on toimittava virheettömästi ja ilman katkoksia. Lakisääteiset velvollisuudet tulee hoitaa moitteettomasti. Työajanseurantaan ja palkanlaskentaprosessiin liittyy paljon vaiheita, joiden automatisointi säästäisi työaikaa, vähentäisi virheitä ja pienentäisi kustannuksia.

Lue: Viekö robotiikka palkanlaskijoiden työpaikat – ja mitä siitä pitäisi ajatella?

Selkeät prosessit mahdollistavat sujuvan palkanlaskennan

Virtaviivainen palkanlaskentaprosessi vaatii, että organisaatiossa on tunnistettu palkkahallinnon ydintoiminnot, eli kaikki palkanlaskennan oikeellisuuteen ja tehokkuuteen vaikuttavat tekijät. Näitä tekijöitä ovat muun muassa:

  • materiaalien toimitus
  • HR-prosessit
  • palkanlaskentaan liittyvien järjestelmien toimivuus
  • integraatiot

Toimiiko sisäinen vastuunjako?

Virheetön palkanlaskenta edellyttää myös selkeää vastuunjakoa organisaation sisällä. Johdon ja esimiesten on tunnistettava omat vastuunsa palkkaprosessissa ja sitouduttava toimimaan niiden mukaisesti.

Yli 90% palkanlaskennassa esiintyvistä virheistä syntyy prosessissa ennen palkanlaskentaa ja hyvin harvoin virhe johtuu palkanlaskijasta tai järjestelmästä.

 

Järjestelmä vähentää virheitä ja tehostaa palkanlaskentaa

Palkanlaskennan prosessia voidaan tehostaa järjestelmien avulla. Kun palkanlaskentaan vaikuttavat tiedot saadaan järjestelmän piiriin mahdollisimman aikaisin, vältytään turhilta tulkintavirheitä. Sähköiset hyväksyntäkierrot niin työsuhteen kuin tuntitietojenkin osalta yhdistettynä tehokkaaseen palkanlaskentajärjestelmään muodostavat hyvän pohjan virtaviivaiselle ja virheettömälle palkanlaskennalle.

Lue, miten Mepco HRM tukee palkanlaskennan prosesseja

Tietopankki

Tältä sivulta löydät hyödyllistä sisältöä työsuhteen elinkaaren kehittämiseen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostamiseen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottamiseen. Voit ladata oppaamme, lukea referensseistämme asiakkaidemme onnistumisia, ilmoittautua mukaan tapahtumiimme tai lukea blogiamme.

 

Siirry tietopankkiin

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.