Uratarina – Tomi Niemenmaa

Kuka:

Nimeni on Tomi Niemenmaa ja olen työskennellyt vuoden 2016 alusta ohjelmistokehittäjänä Tampereen toimipisteessä. Työskentelyn ohella opiskelen Tampereen teknillisellä yliopistolla tietotekniikkaa. Ennen tänne tuloani työskentelin finanssialaan keskittyvässä ohjelmistotalossa n. 3 vuotta järjestelmäsuunnittelijana/konsulttina. Vuoden 2015 lopussa minulle tarjottiin mahdollisuutta tulla tekemään tuotekehitystä uusimmilla Microsoftin teknologioilla hyvässä tiimissä. Paikka vaikutti mukavalta ja kun äitini vielä kehui tuotetta hyväksi, päätin ottaa homman vastaan ja mukavaahan täällä on ollut.

Mitä:

Toimin henkilöstöhallintojärjestelmän web-työpöydän nuorekkaassa kehitystiimissä ohjelmistokehittäjänä. Toimenkuvaani kuuluu end-to-end kehitys Microsoftin työkaluilla. Käytännössä tämä sisältää verkkopalvelun ulkoasun suunnittelua ja toteutusta sekä taustajärjestelmän kehitystä. Työpäiväni alkaa yleensä sillä, että haen työpisteelleni aamukahvin, jonka jälkeen käydään tiimin kanssa nopeasti työnjako läpi ja mahdollisesti jaetaan ideoita ja mielipiteitä miten eri tehtävät kannattaisi toteuttaa. Tämän jälkeen kääritään hihat ja aletaan koodaamaan. Koodauksen lomassa ongelmia puidaan yhdessä ja keskustellaan miten viikonloput sujuivat. Puolen päivän aikaan lähdetään porukalla lounaalle johonkin lähellä sijaitsevista hyvistä lounaspaikoista. Lounaan jälkeen alkaa taas kiivas näppäimistön naputus kun koko tiimi uppoutuu taas kehitystyöhön. Iltapäivälle näyttäisi olevan merkitty sprinttipalaveri sovelluksen kehitykseen liittyen. Tiimi kokoontuu neuvotteluhuoneeseen ja käydään läpi mitä ominaisuuksia lähdetään toteuttamaan seuraavaa versioita varten. Parasta palavereissa on se, että kaikkien ideoita ja mielipiteitä kuunnellaan. Palaveri ei ole vain tiiminvetäjän monologi vaan siellä käydään läpi mitä pystytään toteuttamaan ja miten toteutusten pitäisi toimia. Työpäivän lähestyessä loppua kokoonnutaan yleensä porukalla kahvihuoneeseen keskustelemaan niitä näitä ja perjantaisin on myös tarjolla pullaa tai muuta herkkua. Tämän jälkeen palataan vielä työpisteille, tehdään päivän hommat loppuun ja viedään päivän työt versionhallintaan. Sitten onkin aika kiirehtiä bussiin.

Fiilikset:

Työssä erityisesti pidän sen monipuolisuudesta ja mahdollisuudesta oikeasti vaikuttaa tuotteeseen. Täällä työntekijöiden mielipiteitä ja ideoita kuunnellaan. Palavereissa ei tarvitse vain istua tuppisuuna vaan omien ideoiden esiintuomiseen kannustetaan. Minut on otettu hyvin mukaan porukkaan ja tunnen kuuluvani joukkoon. Täällä on mielestäni hyvä tekemisen meininki ja osaava porukka, joka auttaa ja järjestää koulutuksia jakaakseen osaamistaan. Olen myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin täällä on onnistunut opiskelun ja työnteon sovittaminen yhteen ja esimiehiltä löytyy joustoa silloin kun sitä tarvitsee.

Voit kysyä minulta lisää työstäni Accountor HR Solutionilla: tomi.niemenmaa@accountorhr.fi