Liksaklubi rikkoi yleisöennätyksen

Julkaistu 26.11.2018 - 12:43

 

Yli kolmesataa palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon ammattilaista kokoontui Accountor HR:n Liksaklubiin. Pääosassa oli Kansallinen tulorekisteri KATRE. Päivään mahtui muutakin, mm. palkanlaskennan robotiikkaa.

Accountor HR Solutions Oy:n järjestämä Mepco HRM -asiakkaiden Liksaklubi kokoontui Helsingissä. Palkka- ja henkilöstöhallinnon vuosi on ollut vauhdikas ja vaativa. Kun GDPR:stä selvittiin, edessä oli uusi kirjainlyhenne: KATRE.

Valtiovarainministeriön hankepäällikkö Arto Leinosen KATRE-klinikalla käytiin läpi pian voimaan astuvan Kansallisen tulorekisterin keskeistä sisältöä, toiminnallisuutta ja jatkokehittämistä. Leinonen muistutti, että sähköinen tulorekisteri-ilmoittaminen on pakollista 1.1.2019 alkaen – vaihtoehtoa ei ole.

Leinosen mukaan tulorekisterin tehtävänä on ainoastaan ilmoitusliikenteen hoitaminen suorituksen maksajilta tiedon käyttäjille sekä tietojen säilyttäminen. Tiedon käyttäjiä ovat alkuvaiheessa Verohallinto, Kela, eläkelaitokset, Eläketurvakeskus sekä Työttömyysvakuutusrahasto.

Osa tulorekisteriin ilmoitettavista tiedoista on pakollisia, osa vapaaehtoisia. Pakolliset tiedot vastaavat aiempia vuosi-ilmoituksia. Sähköinen asiointipalvelu käyttää suomi.fi-tunnistusta. Tietoa KATRE:n vaikutuksista löytyy esimerkiksi osoitteesta https://www.accountorhr.fi/kansallinen-tulorekisteri-katre-mita-se-kaytannossa-tarkoittaa/.

Accountor HR:n ohjelmistoratkaisussa Mepco HRM:ssä KATRE on huomioitu tarkasti. Marja Pihlava ja Anni Lehtonen kävivät läpi käytännön vaikutuksia. Rajapinnat tietojen siirtämiseen, varmenteiden hallinta, ohjelmiston määritykset ja uudet ominaisuudet huolehtivat siitä, että ilmoitukset sujuvat vaatimusten mukaisesti.

 

Sali täyttyi kun 300 palkka- ja henkilöstöhallinnon ammattilaista saapuivat marraskuiseen Liksaklubiin.

Opinahjon Linda kertoo Mepcon sähköisistä verkkokoulutuksista.

Manu, Pepe, Ritu ja Tepa – palkanlaskijan parhaat kaverit

Accountor HR:n asiakkaan VMP Groupin robotiikasta vastaava Piia Väistö kertoi Liksaklubin vieraille, miten henkilöstöpalvelualan johtaviin toimijoihin kuuluva yritys on kehittänyt palkanlaskentaa robottien avulla.

VMP:n robotit on nimetty tuttavallisesti Manuksi, Pepeksi, Rituksi ja Tepaksi. Jokaisella robotilla on omat tehtävänsä. Väistö korosti, että robottien hyödyntämisessä kannattaa edetä askel kerrallaan tekemällä oppien. Aluksi on yksinkertaisempaa automatisoida olemassa olevaa prosessia kuin luoda uutta. Helpot ja nopeat hyödyt kannattaa poimia talteen ensimmäisinä.

Moni voi pelätä, että robotit vievät ihmisiltä työt. VMP Groupissa tavoitteena ei ole ollut henkilöstön vähentäminen. Kyse ei ole vain rahallisista säästöistä. Robotit ovat helpottaneet päivittäistä työtä sekä vapauttaneet ihmisiä pakottavista aikatauluista ja muistin varaisista asioista. Automatisoitujen työvaiheiden palauttaminen manuaalisiksi koettaisiin jopa järkyttäväksi.

Väistön kokemusten perusteella robotiikan kehittämiseen kannattaa ottaa mukaan koko organisaatio. ”Aloittamalla pääsee vauhtiin”, Piia Väistö neuvoi ja totesi, että yhdenkin pienen tehtävän antaminen robotille voi tuottaa ahaa-elämyksen ja poikia uusia toteutuskelpoisia ideoita.

 

Koulutuksen jälkeen Tuoni Studioiden järjestämä Murhamysteeri viihdytti asiakkaita kun AHR:n henkilöstö heittäytyi rooleihinsa murhasta epäiltyinä.

Diplomin oikeasta murharatkaisusta saivat Sari, Tiina, Liisa ja Merja.

Facebooktwitterlinkedin

Tuoreimmat blogitekstit

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.