Digital Business goes NBF keräsi accountorilaiset ja asiakkaat yhteen

Julkaistu 5.10.2017 - 15:32

 

 

3.10.2017 järjestettiin koko Accountor Groupin yhteinen asiakastapahtuma Digital Business goes NBF Messukeskuksen Kokoustamossa. Nordic Business Forumin yhteydessä pidetty oma tapahtumamme sisälsi ohjelmaa eri liiketoiminta-alueittain, teemoina pääosassa näkyi digitaalisuus ja tulevaisuus. Key Note –puheenvuoron piti inspiroiva ja rohkeuteen kannustava digitalisti Ville Tolvanen. Tapahtuman juonsi karismaattinen Baba Lybeck. Nordic Business Forumin esityksistä pääsimme seuraamaan valkokankaan välityksellä Sir Richard Bransonin ja Will Smithin puheenvuoroja. Tapahtumaan oli ilmoittautunut tuhatkunta asiakasta, joskin päivälle osunut syysmyrsky vaikutti lopulliseen osallistujamäärään hieman.

Tulevaisuuden työelämä 2030

HR liiketoiminta-alueen rinnakkaispuheenvuoron aiheena oli Tulevaisuuden työelämä 2030, joka käsitteli työelämän muutosta digitaalisuuden ja robotiikan näkökulmasta. Accountorin HR liiketoimintaan kuuluvat Accountor HR Solutions, MaraPlan, TyövuoroVelho ja HR4.

Paneelikeskustelussa pinnalle nousseita asioita olivat mm. osaamisen kehittyminen digitaalisessa maailmassa, työn luonteen ja tehtävien muuttuminen tulevaisuudessa ja robotiikan ja automaation vaikutus työpaikkoihin. Panelisteina toimivat tutkimusjohtaja Petri Rouvinen (ETLA), Director Panu Liira (Reaktor), tutkimuspäällikkö Antti Veirto (PAM), sekä johtava asiantuntija Mika Tuuliainen (EK). Keskustelun juontajana toimi Minna Kinnunen HR4:sta ja keskustelua oli ohjaamassa Accountor HR Solutionsin Pasi Ilmarinen sekä Petri Kahisalo ja MaraPlanin Jouko Haapamäki.

 

  Työtä riittää tulevaisuudessakin – myös ihmisille

ETLA:n tutkimusjohtaja Petri Rouvisen alustuspuheenvuorosta jäi selkeästi mieleen, että paljon parjattu ja pelätty tekoäly, automaatio ja robotiikka eivät todellisuudessa vie työpaikkoja ihmisiltä, vaan ne tulevat luomaan täysin uutta työtä. Noin puolet vanhoista työtehtävistä, tulee poistumaan vuoteen 2030 mennessä, mutta niiden tilalle syntyy uusia tehtäviä, jolloin kokonaispoistuma on kymmenen prosentin luokkaa. Suurin poistuma tullaan näkemään rutiinitehtävissä, mutta asiantuntijuus ja palveluammatit lisääntyvät. Hyvänä esimerkkinä Rouvinen kertoi, että ainoastaan yksi työtehtävä on kadonnut kokonaan sitten 1950-luvun, nimittäin hissityöntekijä. Kauhuskenaariot robottien valtaamasta työelämästä kumottiin ja povattiin, että työtä riittää meille ihmisille myös tulevaisuudessa. Muutoksen myötä myös osaamisen vaatimukset muuttuvat ja osaaminen digitaalisessa maailmassa olikin yksi teemoista.

Sosiaaliset taidot korostuvat

Digitaalisten taitojen ja teknologiaosaamisen lisäksi sosiaaliset taidot tulevat korostumaan. Ihmiskontaktia tarvitaan myös tulevaisuudessa ja yksi haaste virtuaalisessa maailmassa onkin läsnäolo. Petri Kahisalo puhui siitä, että yksi opeteltavista taidoista tulee olemaan vuorovaikutus ja läsnäolo, miten oppisimme olemaan läsnä virtuaalisessa maailmassa samalla tavalla kuin kasvotusten. Kokemusta kaikkea muuta samaan aikaan puuhavista Skype-palverilaisistahan meillä varmaan kaikilta löytyy. Povattiin myös, että työ tulee olemaan tulevaisuudessa entistä enemmän pätkätyön omaista. Tehdään muutaman kuukauden projekteja kokopäiväisen vakiduunin sijaan. Siinä vuorovaikutus ja sosiaaliset taidot punnitaan, kun joutuu jatkuvasti hakemaan uutta työprojektia. Lisäksi arveltiin, että ammatit joissa vaaditaan suoraa ihmiskontaktia eivät katoa, sillä robotti ei voi korvata hyvää palvelua. Keskustelussa nousi ilmi, että asiakaspalvelijan leveä hymy voi olla yksi palvelukokemuksen parhaita asioita. Tällaista ei välttämättä osata ottaa huomioon yrityksen ylemmillä tasoilla, jossa tehokkuus painottuu.

Summa summarum

Tapahtuman tavoitteet täyttyivät. Saimme koottua sekä asiakkaamme, että accountorilaiset yhteen. Tarjosimme tietoa ja viihdettä, sekä mahdollisuuden verkostoitumiseen. Sekä asiakkaat että työntekijät näyttivät nauttivan päivästä. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille!

Facebooktwitterlinkedin

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.