Touhulan virikkeellisen varhaiskasvatuksen taustalla toimiva rekrytointi ja henkilöstöhallinto

Touhulassa henkilöstöhallinto, rekrytointi ja palkanlaskenta hoidetaan Mepco HRM -järjestelmäkokonaisuudella. Uusimpana näistä käyttöön on otettu rekrytointityökalu Mepco Rekry, joka auttaa nopeasti kasvavaa yritystä vastaamaan resurssitarpeisiinsa.

Rekrytointi on Touhulassa iso osa HR-osaston arkea, sillä uusiin päiväkoteihin tarvitaan henkilökuntaa. Mepco Rekry -työkalu onkin Touhulassa ahkerassa käytössä päivittäin. Avoimet työpaikat julkaistaan järjestelmän avulla suoraan yrityksen omille verkkosivuille ja TE-keskuksen sivuille.

Kun Mepco on otettu käyttöön, Touhula kuului vielä Coronaria Group -konserniin. Siihen aikaan esimiehet julkaisivat rekrytointi-ilmoitukset manuaalisesti omilla tunnuksillaan TE-keskukseen ja saivat sitten työhakemukset omiin sähköposteihinsa.

”Rekrytointeja on meillä paljon ja Mepco Rekry auttaa hakemusten hallinnassa. Yhdelle rekrylle on mahdollista ottaa useampi käsittelijä, jotka pystyvät seuraamaan rekrytointien statusta reaaliajassa järjestelmästä”, kertoo HR-asiantuntija Salme Horsma.

Touhulassa rekrytointiprosessi on tarkoin suunniteltu ja hoituu järjestelmän avulla jouhevasti alusta loppuun.

Mallipohjat nopeuttavat rekrytointia

Mepco rekrytointijärjestelmään on luotu valmiita mallipohjia eri tehtäviä varten. Esimerkiksi eri teemapäiväkoteihin haetaan hieman eri profiililla olevia työntekijöitä. Valmiit mallipohjat helpottavat esimiehiä työpaikkailmoitusten laatimisessa, kun rekrytoidaan työntekijöitä eri rooleihin.

”Järjestelmä helpottaa esimiehiä käsittelemään hakemuksia. Hakemukset tulevat rekrytointijärjestelmään, josta esimiehet saavat ilmoituksen sähköpostiinsa ja voivat käydä niitä läpi keskitetysti omaan aikatauluun sopivasti. Lisäksi valitun hakijan tiedot voidaan automaattisesti siirtää työsopimuspohjaan”, Horsma kertoo.

Esimiehet ja työntekijät käyttävät Mepcon Web-työpöytää

Touhulassa Web-työpöytä on kentällä esimiesten ahkerassa käytössä. Työntekijät käyttävät myös Web-työpöytää muun muassa palkkalaskelmiensa ja omien tietojensa tarkasteluun. Lomien ja poissaolojen syöttäminen vaihtelee hieman toimipisteittäin, osassa yksiköissä esimiehet tekevät sen ja osassa henkilökunta itse.

”Suurin osa esimiehistä käyttää Mepcon Web-työpöytää, ja sitä kautta hoidetaan poissaolot, lomat ja työsopimukset. Tuntikortit ja Rekry ovat vielä Clientin puolella. Esimiehet ovat kokeneet hyväksi, että Web-työpöytään kirjautuminen ei vaadi enää Citrixiä ja on todella helppoa ”, Horsma kertoo.

Web-työpöytä sai erittäin positiivisen vastaanoton ja Salme Horsma kertookin olleensa jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka hyvin se otettiin vastaan henkilökunnan keskuudessa.

”Muun muassa lomien syöttö ja hyväksyntä Web-työpöydän kautta on huikea parannus esimiesten arkeen”, hän kertoo.

Web-työpöydän käyttöä on tarkoitus mahdollisesti laajentaa myös jatkossa.

”Aiomme ottaa selvää sopisiko Web-työpöydän rekrymoduuli meille, ja olemme kiinnostuneita myös Mepcon kurssi-ilmoittautumismahdollisuudesta. Tällä hetkellä kurssi-ilmoittautumisia käsitellään paljon, joten siihen etsimme ratkaisua”, Horsma jatkaa.

”Hälytysraportit ovat aivan huippu juttu”

Touhulassa käytetään paljon Mepco HRM:n automaattisia hälytysraportteja, jotka ovat parametroitu siten, että kun jokin tietty toivottu ehto täyttyy, siitä lähtee raportti automaattisesti esimiehelle. Touhulassa hälytysraportteja käytetään paljon ja niitä lähetetään mm. seuraavista aiheista: määräaikaisuuden päättyminen, koeajan päättyminen, pitkät poissaolot ja syntymäpäivät.

”Hälytysraportit ovat kyllä aivan huippu juttu. Esimerkiksi varhaisessa puuttumisessa hälytykset sairaslomien määrästä on ihan ehdoton etu. Raportit helpottavat paljon esimiestyöskentelyä”, Horsma kehuu.

Accountor HR Solutions kumppanina

”Accountor HR Solutions on ollut kumppanina todella hyvä. Olen ollut monissa palkanlaskenta- ja HR-järjestelmien käyttöönotoissa mukana matkan varrella ja sehän on aivan varma, että ei ole olemassa yhtään sellaista, missä ei mitään ongelmaa olisi. Mutta Mepcossa on niin paljon hyvää, että olemme kyllä olleet todella, todella tyytyväisiä”, Horsma sanoo.

 

Lisätietoja:

Accountor HR Solutions: Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, 0400 831 788, ari.honkaniemi(at)accountorhr.fi

Touhula Varhaiskasvatus: Salme Horsma, HR-asiantuntija, salme.horsma(at)touhula.fi

 

 

Lue lisää Web-ratkaisuista

 

 

Facebooktwitterlinkedin

Touhulan Varhaiskasvatuksella on Suomessa noin 150 teemapäiväkotia. Tarjonnasta löytyy liikuntaan, seikkailuun, taiteeseen ja kulttuuriin sekä kieliin painottuneita päiväkoteja. Yritys on kasvanut vinhaa tahtia viimeiset pari vuotta ja henkilömäärä on noussut 8 00:a reiluun 2 000. Touhulassa hallinto/tukipalvelut on keskitetty Oulun pääkonttoriin ja Helsingin toimistoon.

Salme Horsma on toiminut Touhulan Varhaiskastavuksessa HR-asiantuntijana ja Mepco-pääkäyttäjänä parin vuoden ajan. Mepco-ohjelmiston pääkäyttäjyys kuuluu Horsman päätehtäviin. Lisäksi hän tekee jonkin verran myös palkanlaskentaa.

Pyydä veloitukseton Mepco HRM -esittely

Haluatko nähdä Mepco HRM:n tositoimissa? Varaa itsellesi asiantuntijamme pitämä veloitukseton esittely! Verkkoesittely on tarkoitettu palkka- ja henkilöstöhallinnon päättäjille ja ammattilaisille, jotka haluaisivat kehittää yrityksensä HR-toimintoja.

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.