HR-johtajan pikaopas onnellisiin työsuhteisiin nyt saatavilla!

Millaisia tunteita teillä koetaan töissä? Innostusta, työn imua ja hyvää yhteishenkeä? Vai epätietoisuutta, turhautumista ja stressiä? Tiedätkö tarkalleen, mikä nuo tunteet aiheuttaa? Vastaus ohjaa kehittämään työn tekemisestä sellaista, että se tekee työntekijöistä onnellisia ja siinä sivussa yrityksestä menestyvän.

Hyvinvoivat työntekijät tekevät tuloksen” on paljon toisteltu näkemys. Ja se onkin ihan totta! Hyvinvoiva eli motivoitunut ja myönteinen työntekijä kun tekee yleensä enemmän kuin keskivertosuorituksen eli on tehokkaampi – ilman että se tuntuu hänestä raskaalta.

Työhyvinvointi on muutakin kun säännölliset kylpylämatkat uuvuttavan työn vastapainoksi. Sekä yritykselle että työntekijöille on ehdottomasti kannattavinta, että kehitetään itse työtä ja työskentelyvälineitä.

Tökkivät rutiinit ja sähläys syövät motivaatiota

Suurin osa ammattilaisista ei muuta toivo, kuin mahdollisuutta hoitaa työnsä hyvin ja saada aikaan tulosta. Aika usein tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Päivät täyttyvät palavereista, joissa ei saada mitään aikaan. Manuaalinen paperinpyöritys ja exceleiden sorvaaminen vievät kohtuuttomasti aikaa. Tieto ei kulje, eikä yhteistyö siksi toimi. Turhauttaa ja stressaa. Toivottavasti ei kuulosta tutulta?

Entäs sitten ne päivät, kun työ tuntuu mahtavan palkitsevalta? Yleensä niitä hetkiä yhdistää tunne, että voi keskittyä mielekkäisiin tehtäviin ja työ etenee. On aika kiva tunne täpätä tehtävälistalta asia valmiiksi. Samalla ollaan myös tuottavuusloikan äärellä: ei se työaika, vaan aikaansaannokset.

Lisää sujuvuutta, lisää onnellisuutta

Työn onnellisuus on pitkälti työn sujumista: hyvää tiedonkulkua, asioiden hoitamisen helppoutta ja olennaiseen keskittymistä. Ehkä arkista, mutta juuri siksi kaikkein tärkeintä. Yritäpä juosta maraton, jos sinulla on terävä kivi kengässä.

Miten sitten löytää ne työn kehityskohdat, joissa arki alkaa hiertää? Tässä johtajalla ja HR-ammattilaisella on näytön paikka. Heillä on nimittäin yleensä kaksi vahvuutta: prosessien ja ihmisten ymmärtäminen.

Prosessilähtöisessä kehittämisessä saatetaan vieraantua inhimillisestä arjesta. Miltä suunnitelman mukaan toimiminen tuntuu ammattilaisesta? Onko tapa mielekäs? Kun prosessia tarkastellaan toteuttajan silmin, löydetään onnellisuuden esteet.

Kun panostat onnellisuuteen, panostat työn edellytyksiin ja tulet samalla kehittäneeksi yrityksen tehokkuutta.

Lue tarina onnellisesta työsuhteesta

Kirjoitimme avuksesi HR-johtajan pikaoppaan onnellisiin työsuhteisiin. Siinä kuvaamme työsuhteen eri vaiheita ja tapahtumia viiden tärkeän ihmisen silmin. He ovat Tytti Työntekijä, Essi Esimies, Joni Johtaja, Pasi Palkanlaskija ja Heini HR-johtaja.

Onnellinen tarina antaa välineitä pohtia, miten työt hoituvat teidän organisaatiossanne. Oletteko onnellisia?

 

Lataa opas ilmaiseksi klikkaamalla alta:

Facebooktwitterlinkedin

Perttu Seppänen

Henkilöstöhallinnon ja henkilöstöön liittyvien tietojärjestelmien moniottelija. Yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta, järjestelmien käyttöönotoista, prosessikehityksestä ja HR-järjestelmien tuotekehityksestä.

Työelämän ulkopuolella arjen täyttää kaksi pientä lasta ja aikataulujen salliessa erilaiset pallopelit. Kesällä aikaa tulee vietettyä golfmailan varressa ja talvisin kuntoa ylläpidetään jääkiekon ja sählyn avulla.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.