Näin syntyi MepcoPro – uusi HR-järjestelmä julkiselle sektorille

MepcoPro on julkishallinnon ratkaisumme työ- ja virkasuhteiden elinkaaren hallintaan, palkanlaskentaan ja rekrytointiin.

Vuoden 2016 syksyllä julkaistu MepcoPro on kiistatta markkinoiden modernein HRM-ratkaisu. Se soveltuu toimialasta riippumatta kaiken kokoisille julkisorganisaatioille ja palvelukeskuksille.

Mistä ja miksi kaikki sai alkunsa? Miksi rakensimme jotain täysin uutta kiitetyn ja Suomen käytetyimmän Mepco HRM -kokonaisuutemme rinnalle?

Virkasuhde ei ole työsuhde

MepcoPron kehittäminen sai alkusysäyksen yksinkertaisesti asiakkaiden tarpeesta. Julkinen sektori toimii henkilöstönsä suhteen eri lailla kuin yritykset. Virkasuhde ei ole sama kuin työsuhde, ja HR-järjestelmän näkökulmasta ero on kuin yöllä ja päivällä. HR-järjestelmän kannalta suurin ero löytyy henkilö/työsuhde-ajattelussa. Siinä missä yritysmaailmassa työsuhde ja henkilö käsitetään lähestulkoon aina samana asiana, käsitellään julkisorganisaatioissa henkilöä vain yhden tai useamman työsuhteen haltijana.

Vaikka Mepco HRM:aa tai muita yritysten tarpeisiin rakennettuja HR-järjestelmiä miten kustomoisi, ei se poista perimmäistä rakenteellista yhteensopivuusongelmaa. Tällöin organisaatio joutuu sopeuttamaan prosessejaan järjestelmään, ei päinvastoin.

Markkinoilta puuttui moderni HR-ratkaisu, joka olisi rakennettu nimenomaan julkisen sektorin erityistarpeita silmällä pitäen. Me koimme, että myös kunnat, kuntayhtymät, sote-alueet sekä muut julkisen sektorin toimijat ansaitsevat virkasuhteidensa hallintaan työkalut, joilla tekeminen ei tuntuisi pyöreiden palikoiden tunkemiselta neliskanttisiin reikiin.

Vankka perusta, uusi tekniikka

Kehitystyön taustalla on monille tuttu Mepco HRM -järjestelmäkokonaisuutemme, mutta teknisesti MepcoPro on rakennettu täysin puhtaalta pöydältä. Kehitystyö alkoi vuoden 2014 syksyllä. Käsissämme on siis kahden vuoden intensiivisen kehityksen tulos.

Me olemme valtavan ylpeitä MepcoPro:sta ja siitä, mihin se pystyy. MepcoPro on nopea, joustava ja rakennettu sopeutumaan asiakkaan tarpeisiin. Avoimet rajapinnat ja helppo muokattavuus tekevät siitä melkoisen kameleontin.

Emme malta odottaa, että pääsemme esittelemään sitä asiakkaille, jotka ovat jo vuosia kaivanneet kipeästi moderneja työkaluja aikansa eläneiden, kehityskaarensa päässä jo pitkään olleiden kankeiden HR-järjestelmiensä tilalle. Ensimmäisten asiakkaidemme ensimmäiset palkat on jo maksettu MepcoPro:n kautta, ja käyttäjien palaute on ollut kiittävää.

Kyseessä on lähes minkä tahansa julkisen organisaation käyttöön heti valmis ratkaisu. MepcoPro tietenkin kasvaa ja kehittyy jatkuvasti – asiakkaiden palaute ohjaa kehitystä vahvemmin kuin mikään muu.

 

Lue lisää MepcoProsta

 

Lue myös Juha Reimanin blogi Julkinen sektori ansaitsee toimivat järjestelmät” joka on julkaistu Professiossa (professio.fi).

Facebooktwitterlinkedin

Juha Reiman

Juha toimii Accountor HR:llä uuden MepcoPro-kokonaisuuden tuotepäällikkönä.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.