Are Oy:n uusi HRM-järjestelmä helpottaa esimiesten työtä

Kun Are Oy:ssä päätettiin siirtyä käyttämään uutta HRM-järjestelmää, loppukäyttäjät haluttiin osallistaa projektiin mukaan. Tavoitteena oli, että järjestelmä tukisi heidän työtään parhaalla mahdollisella tavalla.

“Yksi projektin tärkeimmistä tavoitteista oli se, että uusi järjestelmä helpottaa esimiesten arkea”, henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Lyly kertoi viime viikolla julkaistussa asiakastarinassa. “Ja tämä tavoite toteutui.”

Haasteena lukuisat työehtosopimukset

Talotekniikkaurakointia ja kiinteistöpalveluita tarjoavassa Aressa esimiesten haasteena on alalla sovellettavien työehtosopimusten runsas lukumäärä. Yhdellä esimiehellä voi olla useiden eri työehtosopimusten piirissä olevia alaisia.

“Sopimusaloja on useita”, asiakaspalvelupäällikkö Urpo Lindroth kertoo. “On talotekniikka-asentajia, kiinteistöasentajia ja sähköasentajia, joista jokaisella on omat työehtosopimuksensa. Esimerkiksi palkkaan liittyvien asioiden hahmottaminen voi olla esimiehelle haaste.”

Tämän vuoksi Aren järjestelmästä on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen. Kun esimies valitsee sovellettavan työehtosopimuksen, järjestelmä tarjoaa hänelle vain siihen työehtosopimukseen liittyviä vaihtoehtoja. Näin jokaista yksityiskohtaa ei tarvitse tarkistaa erikseen.

Jouheva ja helppo käyttää

Helppokäyttöisyys toistuukin esimiesten puheissa useampaan kertaan. “Järjestelmän käyttö on ollut hyvin suoraviivaista ja helppoa”, palvelupäällikkö Erkki Vuorio kiittää. “Varsinkin käyttöönotto meni todella kivuttomasti.”

“Järjestelmän käyttö on todella jouhevaa”, Urpo Lindroth komppaa kollegaansa. “Olen kaikenlaisia ohjelmia ehtinyt vuosien varrella käyttää ja kyllä tämä on yksi helppokäyttöisimmistä. Kun aloittaa ylhäältä, etenee alas ja täyttää jokaisen kentän, onnistuu varmasti.”

Aivan kylmiltään järjestelmää ei kuitenkaan otettu käyttöön, vaan sen tiimoilta järjestettiin koulutuksia. “Aren järjestämä koulutus oli aivan loistava. Se eteni jouhevasti, siinä pureuduttiin asioihin ja tehtiin harjoitustehtäviä”, Urpo Lindroth kehuu. “Koulutus antoi hyvä valmiudet oikeiden asioiden tekemiseen Mepcossa.”

Lomat ja poissaolot näkee yhdellä vilkaisulla

Miten järjestelmä sitten toimii käytännössä? Näin esimiehet vastasivat:

“Järjestelmän yleisnäkymästä näen suoraan, ovatko alaiseni töissä vai lomalla. Varsinkin kesälomakaudella se huomattavasti helpotti toimintaa”, Erkki Vuorio kertoo. “Siihen saa myös lisättyä tuurausominaisuuden, jolloin näen myös tuurattavan esimiehen alaiset samalla tavalla. Ei tarvitse muistaa itse niin paljon, mikä on erittäin hyvä.”

“Järjestelmästä näen jokaisen alaisen tiedot ja pystyn hallitsemaan koko työsuhteen sen alkamisesta päättymiseen asti”, Urpo Lindroth jatkaa. “Samoin sieltä näkee lomat ja poissaolot. Se on aika kätevä ohjelma.”

“Järjestelmä toimii juuri niinkuin oli suunniteltu ja ilmoitettu”, Erkki Vuorio toteaa lopuksi. “Sehän on paras positiivinen palaute tällaiselle järjestelmälle.”

Lisätiedot:

Mepco Oy: Martti Rinne, myyntipäällikkö, KTM, 0400 715 055, martti.rinne(at)mepco.fi

Are Oy: Päivi Lyly, henkilöstön kehittämispäällikkö, 040 300 5529, paivi.lyly(at)are.fi

Artikkelikuva: Are Oy

 

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi. Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

 

Facebooktwitterlinkedin

 

Are Oy

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaille tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet.

Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 900 henkilöä. Are palvelee asiakkaita 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa: www.are.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.