HRM-kumppani hakusessa? Kysy nämä kolme kiperää kysymystä

Markkinoilla on tarjolla useita tuotteita yrityksen HRM-tarpeisiin. Osa tuotteista on puhtaasti ohjelmallisia, toiset myydään palveluina. Markkinoilta löytyy myös näiden kahden hybridejä.

Valinnanvaraa riittää ja erilaisten toimijoiden vertaaminen keskenään voi olla haastavaa. Siksi kannattaa keskittyä omien tarpeiden määrittelyyn tuotevertailun sijaan. Jos siis etsit HRM-kumppania tositarkoituksella, kysy ensin itseltäsi nämä kolme kiperää kysymystä.

1. Mitä toivon HRM-kumppanuudelta nyt ja tulevaisuudessa?

Yrityksen tarpeet ohjaavat HRM-järjestelmän hankintaa. Tulevaisuudessa varmaa on vain muutos, johon HRM-järjestelmän on taivuttava. Mitä toivot kumppanilta ja ohjelmalta 1-2 vuoden tähtäimellä? Entä 5-10 vuoden päästä?

Yksi HRM:n tärkeimmistä tehtävistä on tukea liiketoimintaa. Mitä lisäarvoa haluat saavuttaa järjestelmällä ja saavutatko sen? Lisävinkkejä kannattaa kysyä järjestelmän toimittajilta, joilla on pitkä kokemus järjestelmäuudistuksista. He osaavat nostaa esiin asioita, joita yrityksen sisällä ei ole välttämättä osattu vielä ottaa huomioon.

Muista myös osallistaa muut työyhteisön jäsenet hankkeeseen mukaan. Uuden järjestelmän hankinta koskee koko organisaatiota. Kuuntele eri roolissa toimivia asiantuntijoita ja ota kaikkien tahojen tarpeet huomioon, niin esimiesten, palkanlaskijoiden kuin henkilöstöhallinnon.

2. Kenen kanssa haluan laittaa hynttyyt yhteen?

HRM-maailma on yrityksen oma, mutta kumppanin valinnalla on silti merkitystä. Kokenut kumppani tuo järjestelmähankkeeseen toisen näkökulman ja uusia ideoita. Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kumppanin muuntautumiskykyyn ja siihen, että tämä osaa suunnitella asioita myös pitkällä tähtäimellä.

Hanke ei myöskään onnistu ilman osaavaa tiimiä. Siksi omat pelaajat on syytä valita huolella. Mitä laajemmin vastuutat väkeä, sitä vähemmän kohtaat muutosvastarintaa. Kun eri tahot pääsevät itse vaikuttamaan hankkeen sisältöön, he ennättävät sopeutua muutokseen.

Valitse ydintiimiin pelaajat liiketoiminnan eri osa-alueilta. Näin kaikki tulevat kuulluksi ja projekti onnistuu varmemmin. IT:lle tärkeät asiat eivät välttämättä ole palkanlaskijoiden prioriteettilistan kärjessä, ja päinvastoin.

3. Millaisella budjetilla olen liikkeellä?

Budjetin lisäksi kannattaa miettiä, missä asioissa uuden järjestelmän hankinta säästää rahaa. Jos turha rutiinityö saadaan karsittua pois, vapautuu resursseja muuhun.

Haluatko maksaa järjestelmästä kuukausittain vai investoitko lisenssiin? Kuukausimaksu tulee yleensä pitkässä juoksussa kalliimmaksi, mutta toisaalta kulut on jaksotettu pidemmälle ajalle ennustettavasti. Tosin lisenssinkin voi halutessaan jaksottaa kirjanpidossa.

Mikä on projektin perimmäinen tavoite? Haetaanko rahallista säästöä, vai yrityskuvan nostattamista? Kumppania, jonka kautta täydennät omia verkostojasi? Toimivat järjestelmät kiillottavat työnantajakuvaa ja parantavat työnantajan asemaa työntekijöiden ja hakijoiden keskuudessa.

Valitsemalla viisaasti saat järjestelmän toimittajasta kumppanin, joka tukee yritystäsi sen eri vaiheissa. Kun kaikki nämä edut summaa yhteen, voit parhaimmillaan saada järjestelmään sijoittamasi rahat korkojen kera takaisin.

Hyvä HRM-järjestelmä tekee henkilöstöhallinnon ja esimiesten työstä monin verroin helpompaa. Jos kaipaat vinkkejä työsuhteen elinkaaren hallintaan, lataa tästä ilmainen opas!

Lataa Henkilöstöjohdon opas työsuhteen elinkaaren hallintaan

Kirjoittaja: Anna-Maija Ijäs

Facebooktwitterlinkedin

Accountor HR Solutions

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.