Malux Finland Oy osti Mepco Palkat – sai tietopankin kaupan päälle

Sähköteknisiä erikoistuotteita Suomeen ja Baltiaan toimittava Malux Finland Oy halusi panostaa uuteen palkanlaskentajärjestelmään. Yhtenä kriteerinä oli, että järjestelmän on sovittava yhteen yrityksen nykyisen taloushallinnon ohjelmiston kanssa. Voittajaksi valikoitui Mepco Palkat.

“Kävin tutustumassa palkkaohjelmaan Mepcon järjestämässä puolen päivän kokeilutilaisuudessa”, Malux Finland Oy:n taloushallinnossa työskentelevä Stina Korhonen kertoo. “Se oli hyvä keino päästä perille siitä, miten ohjelmisto toimii käytännössä.”

Uusi järjestelmä yllätti positiivisesti

Mepco Palkat on ollut Malux Finland Oy:llä käytössä vuoden verran. “Aluksi moni harmitteli, että taas pitää opetella jotain uutta”, Stina Korhonen kertoo, “mutta kun järjestelmä otettiin käyttöön ja työntekijät huomasivat, miten helppo sitä on käyttää, mieli muuttui.”

Järjestelmän avulla koko yrityksen palkanlaskentaprosessi on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta automatisoitu. “Kun työntekijä kirjaa loma-anomuksen tai matkalaskun järjestelmään, menee se ensin tämän esimiehelle hyväksyttäväksi”, Stina Korhonen kertoo. “Sen jälkeen tieto saapuu minun sähköpostiini.”

“Pääkäyttäjänä näen koko viestiketjun, myös esimiehille lähtevät viestit. Kun tulee palkanmaksun aika, pystyn tarkistamaan, että kaikki ovat muistaneet hyväksyä matkalaskut ja työntekijä saa rahansa”, Korhonen toteaa.

Kuittirumba on historiaa

Järjestelmän myötä paperin määrä on vähentynyt merkittävästi. “Paperisten lappujen sijaan esimerkiksi matkalaskut kirjataan suoraan järjestelmään, joten siltä osin työ on ilman muuta helpottunut”, Stina Korhonen kertoo.

“Tavallisesta poikkeavat toimet tehdään vielä käsin, mutta suurin osa toiminnoista hoituu automaattisesti. Samalla tiedot pysyvät tallennettuna järjestelmässä, jolloin niitä pystyy katsomaan myös taaksepäin.”

Käyttöönotossa tukena oli Mepcon asiantuntija, jonka käytännönläheinen opastus sai Stina Korhoselta kiitosta. “Mielestäni kaikista parasta oli se, että Mepcolta saapui aina sama henkilö paikan päälle. Minä harjoittelin järjestelmän käyttöä ja hän istui vieressä neuvomassa. Opastus ei tapahtunut puhelimitse tai sähköpostitse, vaan täällä meillä.”

“Sekin varmasti kertoo järjestelmästä paljon, että tukeen ei ole tarvinnut soittaa kovinkaan monta kertaa sen jälkeen, kun perehdyttämisjakso Mepcon asiantuntijan kanssa päättyi. Kaikki on toiminut hyvin.”

Palkanlaskentajärjestelmä sisältää kattavan tietopankin

Järjestelmä sisältää valmiiksi suuren määrän tietoa, joten esimiesten ja palkanlaskijoiden ei tarvitse muistaa kaikkia lain kiemuroita ulkoa.

“Mepco Palkoissa on otettu huomioon esimerkiksi työehtosopimukset ja lakisääteiset prosentit”, Stina Korhonen kehuu. “Kaikki tarvitsemasi tieto on valmiina. Valitset vain sen, mikä soveltuu sinun yrityksesi tarpeisiin.”

Myös yhteistyö Mepcon kanssa sujui mukavissa merkeissä. “Asiakkaana meidät otettiin hyvin vastaan”, Stina Korhonen kiittää. “Vaikka Mepcolla on asiakkaita vaikka kuinka paljon, niin tuli sellainen olo, että he huolehtivat juuri meistä. Vaikka olemme pieni yritys, meitä pidettiin tärkeänä.”

“Hyvällä mielellä voin suositella Mepcoa myös muille!”

Lisätiedot:

Mepco Oy: Martti Rinne, myyntipäällikkö, 0400 715 055, martti.rinne(at)mepco.fi

Malux Finland Oy: Stina Korhonen, taloushallinto, (019) 574 5767, stina.korhonen(at)malux.fi

 

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

 

Facebooktwitterlinkedin

 

Malux Finland Oy

Malux Finland Oy on kehittynyt kolmen vuosikymmenen aikana puhtaasti maahantuontiin keskittyneestä agentuuriliikkeestä merkittäväksi sähköteknisten erikoistuotteiden laitetoimittajaksi Suomessa ja Baltiassa. Malux Finland Oy on osa ruotsalaista Malux-yhtymää. Lähde: Malux Finland Oy:n verkkosivut

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.