Kehitysvammaisten Palvelusäätiö: Kasvu vaatii tuekseen HR-järjestelmän

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on omaisjärjestö Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n perustama säätiö, jonka tavoitteena on tuottaa laadukkaita palveluita erityistukea tarvitseville. Säätiö muun muassa rakentaa ja hankkii asuntoja kehitysvammaisille sekä tarjoaa lyhytaikaishoidon palveluita perheille, jotka hoitavat kehitysvammaista perheenjäsentä lapsuudenkodissa.

“Suomessa on noin 40 000 kehitysvammaista, joista lähes puolet asuu edelleen lapsuudenkodissa”, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toimitusjohtaja, Markku Virkamäki, kertoo. “Henkilöstömäärämme on kasvanut valtavasti viimeisen 25 vuoden aikana.”

Vauhdikas kasvu vaatii tuekseen HR-järjestelmän

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö kuuluu samaan konserniin KVPS Tukena Oy:n kanssa. Työntekijöitä on vajaa 500, mutta yhteensä palkanmaksun piirissä on yli 600 henkilöä. Uudelle HR-järjestelmälle on siis tarvetta.

“Kasvun myötä tavoitteenamme oli parantaa henkilöstöhallinnon prosesseja”, Virkamäki kertoo projektin taustoista. “Halusimme HR-ohjelmiston ja palkkahallinnon ohjelmiston tukevan toisiaan, jotta toiminnoilla olisi jatkuvuutta.” Aiemmin Kehitysvammaisten Palvelusäätiön HR-prosessit on hoidettu sähköisesti, mutta ilman järjestelmän tarjoamaa tukea.

Mepco valikoitui järjestelmätoimittajaksi tarjouskilpailun myötä. Syksyn mittaan Kehitysvammaisten Palvelusäätiö saa käyttöönsä Mepco HRM -tuoteperheen tuotteet: Palkat, Henkilöstöhallinto, Web-työpöytä ja Rekrytointi. “Tarjouksen hinta ja laatu olivat kohdallaan”, Virkamäki kertoo valinnan syyksi. “Uskon ja toivon, että yhteistyö meidän ja Mepcon välillä tulee sujumaan hyvin.”

Innostunut henkilöstö ja pitkä kokemus järjestelmähankinnoista

Koko henkilökunta on ollut tiiviisti valmisteluissa mukana. “Työntekijät odottavat uutta järjestelmää innolla, koska se tulee helpottamaan heidän työtään merkittävästi”, Virkamäki kertoo. “Olemme myös rekrytoineet kasvun myötä henkilöitä, jotka ovat käyttäneet HR-järjestelmiä aiemmissa organisaatioissaan. He ovat kertoneet esimieskollegoilleen uuden järjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista.”

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ei olla ensimmäistä kertaa järjestelmähankinnan edessä. “Meillä on pitkä kokemus erilaisten sähköisten järjestelmien käyttöönotosta”, Virkamäki kertoo. “Esimerkiksi taloushallinnon puolella meillä on ollut jo toistakymmentä vuotta käytössä sähköinen ostolaskujen käsittelyjärjestelmä ja viitisen vuotta sitten otettiin käyttöön matkalaskujen sähköinen järjestelmä. Henkilökunnallamme on jo ennestään käytännön kokemusta siitä, miten paljon päällekkäisten järjestelmien karsiminen helpottaa arkityötä.”

Uusi HR-järjestelmä asteittain käyttöön syksyllä

Millaisia neuvoja Markku Virkamäellä on antaa uutta järjestelmää harkitsevalle? “Järjestelmän hankintaa ei kannata siirtää tulevaisuuteen. Meidänkin olisi ehkä pitänyt toimia jo aiemmin. Sähköisten järjestelmien aktiivinen kehittäminen on tähän mennessä hillinnyt kustannusten hallitsematonta kasvua.”

“Syksy on projektin toimeenpanon aikaa. Otamme järjestelmän asteittain käyttöön loppuvuoden aikana ja vuoden päästä projekti saadaan päätökseen. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja KVPS Tukena Oy tulevat saamaan järjestelmästä merkittävää lisäarvoa omien keskeisten henkilöstöhallintoon liittyvien asioiden hoitamiseen”, Virkamäki toteaa lopuksi.

Lisätiedot:

Mepco Oy: Veli-Matti Puranen, myyntipäällikkö, 0400 589 722, veli-matti.puranen(at)mepco.fi

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö: Markku Virkamäki, toimitusjohtaja, 040 565 5370, Markku.Virkamaki(at)KVPS.FI

 

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

 

Facebooktwitterlinkedin

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on omaisjärjestötaustainen, Kehitysvammaisten Tukiliiton vuonna 1992 perustama valtakunnallinen palveluiden kehittäjä ja tuottaja. Tavoitteemme on löytää yksilöllisiä ratkaisuja ja luoda laadukkaita palvelumalleja erityisiä tarpeita omaavien ihmisten ja heidän läheistensä tueksi. Lähde: Kehitysvammaisten Palvelusäätiön verkkosivut.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.