Mepcolaisten arkea: Sarita Joutsen – projektinhallintaa näköalapaikalta

Mepcolaisten arkea -sarjassa esitellään mepcolaisia ja kurkistetaan heidän arjen askareidensa pariin.

Työskentelen Mepcon HRM-yksikössä projektipäällikkönä henkilöstöjärjestelmän käyttöönottoprojekteissa. Käytännössä työni tarkoittaa sitä, että pyrin rakentamaan yhdessä asiakkaan kanssa heidän toimintaympäristöönsä parhaiten soveltuvan henkilöstöhallinnan järjestelmän, joka toteutetaan Mepco HRM -ratkaisulla.

Ratkaisu räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja se voi sisältää esimerkiksi työsuhteen elinkaaren kokonaisvaltaisen hallinnan, henkilöstön osaamisen hallinnan, koulutusrekisterin, kehityskeskusteluympäristön tai vaikkapa rekrytoinnin työkalun.

Toimiva henkilöstöjärjestelmä tehostaa ja automatisoi HR-prosesseja ja tukee henkilöstön hyvinvoinnin seuraamista sekä osaamisen suunnitelmallista kehittämistä. Lisäksi se tuottaa ajantasaista ja helposti raportoitavissa olevaa tietoa johdon ja esimiesten päätösten tueksi.

HR ON ”MUN JUTTUNI”

Päädyin aikoinaan opiskelemaan henkilöstöjohtamista osittain vahingossa. Näin jälkeenpäin ajatellen valinta on osoittautunut täysin oikeaksi, vaikka en suuntautumisopintoja pohtiessani täysin edes ymmärtänyt, mitä kaikkea osa-alueita henkilöstöhallintoon kuuluu.

Aikaisemmissa tehtävissäni olen työskennellyt muun muassa palkanlaskennan ja työsuhdeasioiden parissa. Erilaiset palkka- ja henkilöstöjärjestelmät ovatkin olleet itselleni päivittäinen työväline jo pitkään, joten siirtyminen järjestelmätoimittajan puolelle oli minulle luonteva valinta.

Nykyisessä tehtävässäni pääsen tutustumaan näköalapaikalta eri aloilla toimivien yritysten henkilöstöhallinnon prosesseihin ja saan olla mukana luomassa asiakkaille entistä parempia ja tehokkaampia toimintatapoja henkilöstöjärjestelmän avulla.

MITÄ TYÖHÖNI KUULUU PROJEKTIEN LISÄKSI

Tapaan työssäni paljon uusia ihmisiä asiakaskäyntien yhteydessä ja suurin osa työajastani kuluukin asiakkaiden luona. Yritän kuitenkin pitää vähintään yhden toimistopäivän viikossa, jotta ehdin dokumentoida tarvittavat tiedot omista projekteistani, lukea sähköpostin ja huolehtia muista hallinnollisista tehtävistä.

Toimistopäivien aikana on mukava vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa ja pohtia yhdessä projekteissa vastaan tulleita onnistumisia, erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja haasteita. Käynnissä olevien projektien lisäksi pidän silloin tällöin järjestelmän käyttöön liittyviä kursseja asiakkaillemme ja olen mukana suunnittelemassa erilaisia asiakastilaisuuksia, mikä tuo mukavaa vaihtelua työhöni.

GREAT PLACE TO WORK

Olen työskennellyt Mepcolla vajaan vuoden ajan ja työ on ollut todella mielenkiintoista, sillä jokainen työpäivä on erilainen. Työnantajana Mepco on joustava ja työilmapiiri rento – toimistolle on aina mukava mennä.

Itselleni tuli hyvin nopeasti tunne siitä, että Mepcolla aidosti välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista. Kun kokonaisuuteen lisätään vielä parhaat työkaverit, mitä muuta sitä voi työltään enää toivoa?

Facebooktwitterlinkedin

Sarita Joutsen

Sarita työskentelee Mepco HRM:n HR- ja rekrytointijärjestelmän käyttöönottoprojektien parissa. Saritalla on 10 vuoden kokemus henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan asioista ja vahva HR-järjestelmäosaaminen. Sarita harrastaa breakdancea ja suuri osa vapaa-ajasta kuluu treeneissä sekä erilaisissa tanssitapahtumissa. Matkustaminen, sekä tanssin että lomailun merkeissä, on myös lähellä sydäntä.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.