Saarioisten arki helpottui yhtenäisen HRM-järjestelmän myötä

Saarioinen on yritys, joka helpottaa suomalaisten arkea hyvällä ja laadukkaalla ruualla. Nyt saarioislaisten arkea helpottaa Mepcon HRM-ohjelmisto.

Saarioisella työskentelee päivittäin 1300 henkilöä. Tästä joukosta kertyy suuri määrä tietoa eri järjestelmiin. Siksi Saarioisella haluttiin kaikki henkilöstöä koskevat asiat yhteen järjestelmään.

“Aiemmin tieto oli aika hajallaan eri järjestelmissä. Arkipäiväinen tekeminen oli aika tehotonta. Siihen haluttiin muutos”, kertoo tehtaanjohtaja Anu Lempinen Saarioisilta ajasta ennen järjestelmän uusimista.

Saarioisten henkilöstö- ja hallintojohtaja Tero Tuominiemen mukaan uusimista puolsi myös se, että vanha ohjelmisto oli elinkaarensa päässä.

“Halusimme varmistaa, että meillä on henkilöstöhallinnossa parhaat työkalut ja järjestelmät käytössä.”

Kokemus ja kokonaisuus vakuuttivat

Saarioinen päätyi selvitysten jälkeen valitsemaan kumppanikseen Mepcon. Sekä Tuominiemellä että Lempisellä on selvä näkemys siitä, että millainen on hyvä kumppani HRM-järjestelmiin ja -prosesseihin liittyvissä hankkeissa.

“Järjestelmä tulee meidän käyttöömme, joten kumppanin tulee kuunnella, mitä me tarvitsemme. Toinen tärkeä asia on, että palvelua kehitetään myös jatkossa toiveidemme mukaan”, Tuominiemi kertoo.

Kokemus vastaavista projekteista tuo kumppanille uskottavuutta.

“Jos kumppanilla on aikaisempaa kokemusta järjestelmästä ja siitä, miten se on toiminut muualla, se kannustaa valitsemaan.”

Mepco valikoitui näidenkin odotusten takia Saarioisten kumppaniksi. Mepco HRM on Mepcon oma ohjelmisto ja itse jatkuvasti kehittämä ohjelmistokokonaisuus, joten kokemusta ja näkemystä ohjelmistosta ja sen hyödyntämisestä löytyy runsaasti.

“Päällimmäinen tavoite oli, että saamme henkilöstöä koskevan tiedon yhteen järjestelmään. Kävimme useamman toimittajan ratkaisuja läpi. Mepcon tarjoama kokonaisuus oli paras.”

Saarioinen on ottanut Mepcolta käyttöön HRM:n lisäksi rekrytointeja, palkanmaksua ja matkalaskuja käsittelevät moduulit.

“Ei tarvita useaa järjestelmää, vaan saimme kaiken yhdessä paketissa. Se oli ratkaiseva tekijä”, Tuominiemi korostaa.

Onnistunut käyttöönotto – arvosana 9+

Uuden ohjelmiston käyttöönotto on monipolvinen prosessi, jossa paitsi luovutaan vanhasta ohjelmasta ja tavasta toimia, myös koulutetaan henkilöstö uuteen järjestelmään. Lempinen antaa käyttöönotolle kouluarvosanan 9+. Henkilökunta on ollut helposti koulutettavissa uuteen järjestelmään.

“Käyttöönotto on sujunut hyvin. Aina jotain pientä on matkan varrella, mutta ne pystyttiin korjaamaan. Käyttöönotto meni aikataulussa ja hyvin”, Tuominiemi kiittelee.

Tuominiemen mukaan uudella ohjelmistolla on ollut positiivinen vaikutus esimiesten työskentelyyn.

“Esimieskaartin arki on helpottunut uuden ohjelmiston kautta. Tässä käytettävyys on kaiken a ja o.”

“Nyt on selkeästi yksi paikka, josta tietoa haetaan. Käyttö on helpottunut todella paljon”, itsekin esimiehenä työskentelevä Lempinen sanoo.

Katso Saarioisten tarina videolta:

Lisätiedot:

Mepco: Veli-Matti Puranen, myyntipäällikkö, puh. 0400 589 722, lähetä sähköpostia

Saarioinen: Tero Tuominiemi, henkilöstö- ja hallintojohtaja, puh. 040 548 6481, lähetä sähköpostia

 
Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

KATSO ASIAKASTARINA VIDEOLTA:

 

Facebooktwitterlinkedin

 

Saarioinen

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa valmisruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyketuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan. Saarioisten liikevaihto vuonna 2013 oli 326,4 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1 752 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella ja Huittisissa sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa. Lisätiedot www.saarioinen.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.