Esimies & Henkilöstö 2015 – mitä jäi käteen?

Mepco osallistui syyskuun lopussa perinteisille Esimies & Henkilöstö -messuille Helsingin Messukeskuksessa. Näytteilleasettajia oli laidasta laitaan: ohjelmistotaloja, yrityslahjojen myyjiä, kokoustilojen tarjoajia, työhyvinvoinnin kauppaajia sekä monenlaista kouluttajaa.

Ehdin omalla osastollamme edustamisen lisäksi tutustumaan tapahtuman muuhun tarjontaan. Varsinkin Esimieslavalla oli paljon hyviä puheenvuoroja. Tässä kaksi parhaiten mieleenpainunutta esitystä:

Lätkäpersoona Juhani “Tami” Tamminen oli liikenteessä vanhalla ja hyväksi havaitulla taktiikalla. Asenne ja valmistautuminen ovat kaikki kaikessa: tiedä, mihin olet menossa ja mukaudu olemassa olevaan ympäristöön. Isossa roolissa on myös se, että sukupolvet oppivat toisiltaan. Yritysmaailmassa puhutaan usein sisäisestä kummitoiminnasta. Alla Salla Lehtipuun visuaaliset muistiinpanot Tamin “10 askelta voittajaksi” -puheenvuorosta:

tami-esimies-henkilöstö

Huomiota herättävin puheenvuoro nähtiin ehdottomasti keskiviikkona, kun lavalle nousi puhuja-ammattilainen Manuel Knight. Hänestä olisi monella suomalaisella puhujalla syytä ottaa mallia. Yleisö oli otettu haltuun muutamassa minuutissa. Knight huudatti yleisöä kuin elokuvien amerikkalaiset pastorit konsanaan. Hiljaisia ihmisiä on Knightin mukaan vain Utahissa. Kolmen vartin puheenvuoron jälkeen koko kuunteleva yleisö tanssi ämyreistä soineen musiikin tahdissa.

Hyvien puhujaominaisuuksien lisäksi otsikolla “The Art of Creating High Performance” puhuneella Knightilla oli myös painavaa asiaa. Päällimmäisenä jäi mieleen, että organisaation kannalta parasta on se, että työntekijät tekevät sitä, mitä heidän kuuluu tehdä. Se, että kieltäytyy tekemästä jotain, ei myöskään ole vaarallista. Vaarallista on se, että jättää asiat tekemättä kuitenkaan kieltäytymättä.

When organisation says Jump, we jump. It is just matter how high we jump! -Manuel Knight

Mepcon osastolla kävi hyvä pöhinä. Jutusteluja käytiin niin nykyisten kuin uusien HRM-asioista kiinnostuneiden asiakkaiden kanssa. Kiitos kaikille kanssamme keskustelleille!

Facebooktwitterlinkedin

Perttu Seppänen

Henkilöstöhallinnon ja henkilöstöön liittyvien tietojärjestelmien moniottelija. Yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta, järjestelmien käyttöönotoista, prosessikehityksestä ja HR-järjestelmien tuotekehityksestä.

Työelämän ulkopuolella arjen täyttää kaksi pientä lasta ja aikataulujen salliessa erilaiset pallopelit. Kesällä aikaa tulee vietettyä golfmailan varressa ja talvisin kuntoa ylläpidetään jääkiekon ja sählyn avulla.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.