[UUSI OPAS] Henkilöstöjohdon opas työsuhteen elinkaaren hallintaan

Ajattele, mitä kaikkea yhden ihmisen työsuhteen mittaan mahtuu.

Otetaan esimerkiksi Liisa.

Liisa näkee rekrytointi-ilmoituksen ja päättää hakea tarjolla olevaa tehtävää. Hän käy läpi rekrytointiprosessin ja tulee valituksi tehtävään. Hän sopii palkasta, lomista ja työsuhde-eduista. Aloittamisen jälkeen seuraa työhöntulotarkastus sekä perehdytysjakso ohjelmineen.

Liisa sairastuu, käyttää työtuntiliukumiaan pitkään viikonloppuun, saa lapsen ja pitää äitiyslomaa. Hän palaa töihin ja kouluttautuu. Ylennys tuo esimiesvastuuta ja alaisia – ja tietenkin palkankorotuksen. Liisa muuttaa uuteen asuntoon, ja uuden pankkilainan myötä vaihtuu tilinumero. Vuodet vierivät, ja siinä sivussa kehityskeskustelut sekä oman esimiehen että omien alaisten kanssa.

Liisa rekrytoi tiimiinsä uusia jäseniä yhdessä HR:n kanssa, hyvästelee irtisanoutuvia alaisiaan ja saa siirron toiseen yksikköön.

Lopulta hän toteaa ajan olevan kypsä. Hän irtisanoutuu, jättää tietokoneen sekä avaimet pöydälle ja siirtyy sapattivapaalle odottamaan lopputiliään.

Tämä on yksinkertaistettu ja lyhennetty kuvaus siitä, mitä kaikkea yhden henkilön työsuhteeseen liittyy. Jokaiseen vaiheeseen liittyy dataa: työntekijän työsuhteeseen liittyvää tietoa, jonka tulee tallentua järjestelmiin oikein ja yhdenmukaisesti.

Työsuhteeseen liittyvät asiat ja niiden mutkaton sujuvuus ovat kriittisiä asioita paitsi työntekijälle itselleen, myös organisaatiolle. Oikeanlainen HRM-järjestelmäkokonaisuus ei ratkaise yksin haastetta, mutta se tekee henkilöstöhallinnon ja esimiesten työstä monin verroin helpompaa, esimerkiksi automatisoimalla tehtäviä ja minimoimalla inhimillisiä virheitä.

Tämä on henkilöstöjohdon suuri haaste. Monen organisaation arjessa henkilöstöammattilaiset käyttävät aikansa sellaisiin asioihin, jotka oikeanlainen ja oikein käytetty järjestelmä voisi tehdä automaattisesti. Tietoja joudutaan tallentamaan useaan eri paikkaan, mikä johtaa ristiriitaisiin tietoihin eri järjestelmissä. Järjestelmien hajanaisuus ja niissä olevan tiedon heikko laatu tekevät tiedon avulla johtamisesta vaikeaa.

Tuore oppaamme on tarkoitettu työkaluksi ja tietolähteeksi henkilöstöjohdolle ja liiketoimintajohdolle. Opas kertoo, miten työsuhteen elinkaaren kokonaisvaltainen hallinta yhden järjestelmän kautta tuo tehokkuutta ja henkilöstötyytyväisyyttä sekä helpottaa HR-ammattilaisten ja esimiesten työtä.

Voit ladata oppaan veloituksetta alta:

työsuhteen-elinkaaren hallinta

Facebooktwitterlinkedin

Perttu Seppänen

Henkilöstöhallinnon ja henkilöstöön liittyvien tietojärjestelmien moniottelija. Yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta, järjestelmien käyttöönotoista, prosessikehityksestä ja HR-järjestelmien tuotekehityksestä.

Työelämän ulkopuolella arjen täyttää kaksi pientä lasta ja aikataulujen salliessa erilaiset pallopelit. Kesällä aikaa tulee vietettyä golfmailan varressa ja talvisin kuntoa ylläpidetään jääkiekon ja sählyn avulla.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.