Coor Service Management ohjaa työsuhteita Mepco HRM:n avulla

Coor Service Management hoitaa yli tuhannen ihmisen palkka- ja henkilöstöhallintoaan viiden henkilön voimin. Tehokkaiden, liiketoimintaa tukevien HR-palvelujen kivijalkana toimii työsuhteen koko elinkaaren sähköistävä Mepco HRM.

Coor Service Management päätyi kasvun ja yrityskauppojen myötä tilanteeseen, jossa yhtiön palkanlaskenta oli ulkoistettu kahdelle eri palveluntuottajalle. HR-tiimissä työskenteli kaksi henkilöstökoordinaattoria, joiden työajasta yli puolet kului palkkahallintoon liittyvien tehtävien hoitamiseen, vaikka prosessi oli ulkoistettu.

“Kun aloitin tehtävässäni, halusin miettiä asioita kokonaan uudelta kantilta. Päätimme yhtenäistää HR-prosesseja, kilpailuttaa kumppaneita sekä vertailla ulkoistamista ja sisäistämistä. Sopivimmaksi ratkaisuksi osoittautui palkka- ja henkilöstöhallinnon hoitaminen itse oman järjestelmän avulla“, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Anne-May Asplund Coorista kertoo.

Ratkaisuksi valittiin Mepco HRM, joka oli jo aiemmin ollut toinen yhtiön palkkajärjestelmistä. “Mepco HRM oli esimiestemme hyväksi havaitsema ratkaisu. Painotimme nykyaikaisuutta, helppokäyttöisyyttä, muokattavuutta sekä koko työsuhteen elinkaaren kattavaa toiminnallisuutta. Korostimme myös jatkuvaa tuotekehitystä, joka tuo kaikille asiakkaille yhteisiä hyötyjä uusissa versioissa“, Asplund perustelee.

Rekrytointia, palkanlaskentaa ja henkilöstöhallintoa

Mepco HRM:n käyttö ja palkanlaskenta uudella järjestelmällä aloitettiin vuoden 2013 alussa. Ratkaisun avulla tuotetaan Coorin Suomen-liiketoimintaa eli yli tuhatta henkilöä koskevat HR-palvelut.

Prosessi alkaa rekrytoinnista, joka sähköistettynä sisältää työpaikkailmoitusten julkaisun verkkosivustolla, hakemusten vastaanottamisen ja käsittelyn esimiesten toimesta, haastattelujen ja työsopimusten hallinnan, tietojen siirron palkanlaskentaan sekä työsuhteen perustamisen järjestelmään.

Palkanlaskentaan tuodaan toteutumatietoa työajanhallinnasta ja tuntikorteilta. Tiedonkeruun automatisointi on erityisen tärkeää, koska työntekijä saattaa tehdä saman päivän aikana töitä useille asiakkaille. Mepco HRM on liitetty myös taloushallintoon. Tehokkaiden työvälineiden ansiosta palkanlaskijoita tarvitaan vain kaksi.

Henkilöstöhallinto seuraa ja kehittää työntekijöiden osaamista, pätevyyksiä ja koulutuksia. Liiketoimintaa, johtamista ja esimiesten työtä puolestaan tuetaan hajautetulla raportoinnilla.

Mepco HRM ja palkkahallinnon sisäistäminen oikeita valintoja

Palkka- ja henkilöstöhallinnon organisointi omien osaajien ja HRM-ratkaisun avulla on osoittautunut oikeaksi päätökseksi. “Olemme saavuttaneet selviä säästöjä, parantaneet muutosvalmiutta ja tuottaneet hyötyjä henkilöstölle. Mahdollisten virheiden korjaus on nopeutunut, hallinnon ja esimiesten toiminta tehostunut ja tiedonsaanti helpottunut“, Asplund sanoo.

Mepco HRM on täyttänyt paikkansa odotetusti, vaikka vasta osa sen potentiaalista on hyödynnetty. “Mepco HRM on vastannut tarpeitamme kiitettävästi. Ilman sitä joutuisin palkkaamaan monta ihmistä lisää. Käyttäjien palaute on ollut positiivista ja Mepcon palvelu nopeaa. Suosittelen ratkaisua mielelläni muille yrityksille“, Asplund summaa.

Lisätiedot

Accountor HR Solutions: Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, 0400 831 788
Coor Service Management: Anne-May Asplund, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, puh. 010 234 3410, lähetä sähköpostia

 
Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

Facebooktwitterlinkedin

Coor Service Management

Coor Service Management on Pohjoismaiden johtava palveluntoimittaja. Coor tarjoaa palveluita, joita yksityisen tai julkisen sektorin tehokkuus ja toimivuus edellyttävät. Coorilla on markkinoiden laajin palvelutarjonta ja erityisosaamista neljällä palvelualueella: käyttäjäpalvelut, kiinteistöpalvelut, teollisuuspalvelut ja strateginen neuvonta. Coorin asiakkaina on erikokoisia ja eri alojen toimijoita yksityisellä ja julkisella sektorilla. Yhtiössä työskentelee noin 7 500 henkilöä pääasiassa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Liikevaihto on noin 880 miljoonaa euroa. Lue lisää osoitteesta www.coor.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.