Palkka- ja henkilöstöhallinnon toimintaa kannattaa kehittää kevättalvella

Vuodenvaihteen kiireiden jälkeen on hyvä pysähtyä miettimään palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessien ja järjestelmien kehittämistä.

Joulu tarjosi taas erinomaisen mahdollisuuden rauhoittua muutamaksi päiväksi ja unohtaa työelämän kiireet. Moni varmasti käytti muutaman vuosilomapäivän pidentääkseen jouluvapaita. Rauhoittuminen onkin tarpeen joulukuun ollessa kiireistä aikaa niin työelämässä kuin suurimmalla osalla myös työn ulkopuolella.

Työelämässä vuoden loppu on yleensä mittauspiste, jossa tarkastellaan kuluneen vuoden onnistumisia. Mittaus johtaa myös siihen, että asetetut tavoitteet yritetään täyttää ja mahdolliset rästityöt hoitaa pois. Joulun osuminen arkipäiville ja työpäivien pienempi määrä ruuhkauttaa työelämää entisestään. Työn ulkopuolella aika kuluu joulujärjestelyihin ja lahjaostoksiin.

Kehitystyöstä vuosittainen rutiini palkka- ja henkilöstöhallintoon

Palkka- ja henkilöstöhallinnossa vuosi alkaa kiireisenä verottajan, eläkelaitoksen ja muiden instanssien odottaessa edellisen vuoden tietoja. Viranomaisraporttien lisäksi ajetaan sisäisiä raportteja ja analysoidaan omaa toimintaa. Mitä tehtiin oikein ja mitä väärin? Analyysien perusteella pysähdytään miettimään, miten toimintaa pitäisi kehittää. Tärkeässä roolissa ovat tietojärjestelmät, jotka pitäisi ottaa analyyseissä huomioon vähintään seuraavalla tavalla: a) täyttävätkö nykyiset HRM-järjestelmät tarpeemme? b) hyödynnämmekö HRM-järjestelmiemme tarjoamia mahdollisuuksia riittävän hyvin?

Vuodenvaihteen kiireet ovat tuskin kenellekään yllätys – ylimääräistä aikaa ei tammikuun kalentereista yleensä löydy. Helmi-huhtikuussa sen sijaan on mahdollisuus pysähtyä. Palkka- ja henkilöstöhallinnon vuosikellosta pitäisi löytyä merkinnät ”Palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessien kehitys” sekä ”Palkka- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien kehitys”. Omalla kehityspanoksellasi voit säästää kymmeniä tai satoja tunteja omaa ja organisaatiosi muiden henkilöiden työaikaa. Jos et varaa aikaa itsellesi, et mahdollista ajansäästöä myöskään muille.

Pysähdy siis kevättalvella käymään läpi edellinen vuosi ja mieti ennakkoluulottomasti, voisivatko järjestelmät auttaa ongelmien ratkaisussa. Tee kehitystyöstä vuosittainen kevätrutiini ja muista, että kumppanit ja toimittajat auttavat ratkaisujen etsinnässä.

Kehityksen täyttämää vuotta 2015!

Perttu Seppänen, tuotepäällikkö, Mepco Oy, puh. 045 676 4583, perttu.seppanen[at]mepco.fi

Facebooktwitterlinkedin

Perttu Seppänen

Henkilöstöhallinnon ja henkilöstöön liittyvien tietojärjestelmien moniottelija. Yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta, järjestelmien käyttöönotoista, prosessikehityksestä ja HR-järjestelmien tuotekehityksestä.

Työelämän ulkopuolella arjen täyttää kaksi pientä lasta ja aikataulujen salliessa erilaiset pallopelit. Kesällä aikaa tulee vietettyä golfmailan varressa ja talvisin kuntoa ylläpidetään jääkiekon ja sählyn avulla.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.