Oma palkanlaskenta tuottaa hyötyjä Hankkijalle

Maatalous- ja konekauppaa sekä Agrimarket-myymäläketjua pyörittävä Hankkija Oy siirtyi SOK:lta tanskalaisen Danish Agron omistukseen. Samalla Hankkija otti palkanlaskentapalvelut ja -järjestelmät omaan hoitoonsa ja sai monimuotoisen palkkahallinnon aiempaa parempaan hallintaan.

SOK:n myytyä Hankkijan tanskalaiselle maatalouskaupalle yhtiössä käynnistettiin muutoshanke hallinnollisten prosessien uudelleen järjestämiseksi. Palkkahallinnossa vertailtiin palvelujen omaa toteutusta ja ulkoistusta.

“Hankkijan kokoisessa yrityksessä, erityisesti useita työehtosopimuksia sisältävässä toiminnassa, palkanlaskennan hoitaminen omin voimin on järkevää. Omalla osaamisella ja järjestelmällä minimoimme kustannukset, varmistamme laadun ja tuotamme lisäarvoa koko henkilöstölle“, henkilöstöpäällikkö Päivi Niskanen Hankkija Oy:stä kertoo.

Palkanlaskentaa SaaS-palveluna

Hankkijan palkkajärjestelmäksi valittiin Mepco HRM. “Mepcon ratkaisu täytti täytti parhaiten vaatimuksemme kokonaisvaltaisella toiminnallisuudellaan ja elinkaarensa optimaalisella vaiheellaan. Lisäksi tarjolla oli joustava SaaS-palvelu, joka oli yksi valintakriteereistämme. Aiempi toimiva yhteistyö asiakkuudenhallinnan kehittämisessä helpotti osaltaan kumppanin valintaa“, Niskanen perustelee.

Palvelujen, järjestelmien ja integraatioiden uudelleen luominen vaati paljon työtä. Mepcon puolelta apuna toimi konsultin lisäksi laajaa kokonaisuutta koordinoiva hankepäällikkö. Hankkija aloitti oman palkanlaskennan ja järjestelmän käytön maaliskuussa 2014.

Osaamista vaativa ansaintaprosessi

Hankkijan palveluksessa – maatalouskaupassa, koneiden myynnissä sekä Agrimarket-myymälöissä – on noin 850 palkansaajaa; kesäaikana työntekijöiden määrä nousee yli tuhannen. Mepco HRM:n avulla yhtiön palkkahallintoa hoidetaan kahden palkanlaskijan voimin. Useiden työehtosopimusten käyttö edellyttää palkanlaskijoilta monipuolista osaamista ja vaatii tukea myös palkkajärjestelmältä.

Myymälöiden, rehutehtaiden ja siemenkeskusten työvuorosuunnittelua hoidetaan MaraPlan-ohjelmistolla SaaS-palveluna. MaraPlan ja Mepco ovat molemmat Accountor-konserniin kuuluvia ohjelmistoyrityksiä. Palkanlaskenta ja työvuorosuunnittelu on liitetty toisiinsa. Palkanlaskenta on integroitu myös kirjanpitoon ja maksuliikenteeseen.

Accountorin konesalissa toimivien verkkopalvelujen käyttöä on hajautettu esimiestasolle. Esimiehet voivat tehdä työsopimukset palkkajärjestelmään, luoda tiimiään koskevia raportteja sekä käyttää sähköisiä lomakkeita.

Prosessit ja järjestelmät omissa käsissä

Omat palkkapalvelut ja työvälineet ovat toimineet moitteetta. “Olemme palkkajärjestelmäämme todella tyytyväisiä. Prosessit ovat nyt tiukasti omissa käsissämme, ja voimme palvella esimieskuntaa aiempaa paremmin. Tavoitteemme on tukea ensisijaisesti liiketoimintaa, ja siihen meillä on nyt entistä paremmat mahdollisuudet“, Niskanen toteaa.

Myös yhteistyö Hankkijan ja Mepcon välillä on toiminut hyvin. “Käytössämme oli asiantuntija, joka ymmärsi hyvin tarpeitamme. Käyttötuki on ollut suorastaan erinomaista, apua on saatu aina kun sitä on tarvittu“, Niskanen sanoo.

Kun palkanlaskentaa koskevat perusasiat ovat kunnossa, huomio voidaan vähitellen kohdistaa jatkokehitykseen. “Mepco HRM tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia. Halutessamme voimme kehittää jatkossa muun muassa henkilöstöhallinnon prosesseja sekä sisäisiä verkkopalveluja koko organisaatiolle“, Niskanen korostaa.

Lisätiedot:

Mepco: Hannu Kaukonen, varatoimitusjohtaja, puh. 0400 527 681, lähetä sähköpostia
Hankkija: Päivi Niskanen, henkilöstöpäällikkö, puh. 050 5678 776, lähetä sähköpostia

 

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

Facebooktwitterlinkedin

 

Hankkija Oy

Hankkija Oy on maatalousalan johtava yritys Suomessa. Hankkijan pääliiketoiminta-alueita ovat maatalouden tuotantopanos- ja konekauppa sekä harraste-eläin-, puutarha- ja rautakauppa. Hankkijalla työskentelee noin tuhat alan vahvaa osaajaa ja yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 950 miljoonaa euroa. Hankkijan pääomistaja on tanskalainen Danish Agro. Maatalouskaupassa Hankkija toimii Agrimarket- ja puutarhakaupassa Multasormi-brändin alla. Lisätiedot www.agrimarket.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.