Kokonaisvaltainen HR-järjestelmä tukee myös osaamisen ja koulutusten hallintaa

Vahvistatko yrityksesi kilpailukykyä osaamisen ja koulutusten hallinnalla? Oletko tiedostanut kokonaisvaltaisen HR-järjestelmän mahdollisuudet?

Jos aiot menestyä, tarvitset oikeanlaista osaamista oikeaan aikaan. Kilpailukyvyn varmistaminen edellyttää kompetenssien järjestelmällistä kehittämistä sekä koulutustoiminnan tehokasta organisointia.

Osaamisen ja koulutusten hallintaa ei kannata käsitellä erillisinä prosesseina. Ne ovat osa henkilöstöhallintoa, jota voidaan sähköistää ja automatisoida kokonaisvaltaisen HR-järjestelmän avulla. Eristettyjen saarekkeiden ylläpitäminen aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja turhia kustannuksia.

Integroitu HR-järjestelmä ja tehokkaat täsmätyökalut

HR-järjestelmä sisältää parhaimmillaan palkanlaskennan, henkilöstöhallinnon, tiedonkeruun, rekrytoinnin ja raportoinnin. Yhteenliitetyt prosessit ja työvälineet keskittävät tiedonhallintaa, nopeuttavat tiedonkulkua ja yhtenäistävät käytäntöjä. Vaadi ohjelmistoilta ketteryyttä ja muutosvalmiutta! Järjestelmät ovat ihmisiä ja prosesseja varten eikä päinvastoin.

Osaamisen ja koulutusten hallintaan tarvitset sekä yhtenäistä sateenvarjoa että tehokkaita täsmätyökaluja. Henkilöiden profiileihin kannattaa sisällyttää tietoa osaamisesta, perehdytyksistä ja suoritusten arvioinneista. Osaamisen nykytasoa ja tavoitetasoa on voitava verrata toisiinsa. Oikea reagointi edellyttää nopeaa raportointia. Esimerkiksi osaamisaukkoihin on vastattava koulutusten ja rekrytointien avulla.

Koulutustoiminnassa tarvitaan monia palveluja: kurssitietojen hallinnointia, hakutoimintoja, ilmoittautumiskäytäntöjä, sähköpostiviestintää prosessin eri vaiheissa sekä osallistumisten seurantaa. Toiminnan kehittäminen kaipaa tuekseen sähköisiä kyselyjä ja tulosten raportointia.

Osaamisen ja koulutusten hallinta tukee strategisella tavalla yrityksen kehitystä ja kasvua. Käsinkosketeltavia hyötyjä ovat johtamisen helpottuminen, tiedonkulun nopeutuminen sekä henkilöstön tyytyväisyys ja parempi suorituskyky. Suurimmat edut saavutetaan kaiken kattavan HR-järjestelmän avulla.

Petri Kahisalo, johtaja, Mepco Oy, puh. 040 358 5494, petri.kahisalo@mepco.fi

työsuhteen-elinkaaren hallinta

Facebooktwitterlinkedin

Petri Kahisalo

HRM-liiketoiminnasta vastaavalla johtajalla Petri Kahisalolla on yli 15 vuoden kokemus palkka- ja henkilöstöhallinnon prosessien ja ratkaisujen kehittämisestä. Petri on ollut mukana monissa isoissa projekteissa eri alojen yrityksissä ja liitoissa.

Matkailu ja jalkapallo ovat Petrin harrastuksia. Energisen miehen sykkeet nousevat nykyisin enemmän pojan pelin seuraamisesta kuin omasta palloilusta.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.