Aller Median henkilöstö hallinnassa

Viihde- ja tv-lehtien kustantaja Aller Media Oy johtaa ja kehittää henkilöstöään hajautetun HRM-ratkaisun tuella.

Aller Media aloitti henkilöstöhallinnon kehittämisen toimintatapojen arvioinnista. ”Päätimme hajauttaa hallinnollista työtä, raportointia ja tietojen ylläpitoa esimiehille ja jokaiselle työntekijälle asti. Halusimme kehittää henkilöstöhallinnon roolia rutiinien hoitajasta asiantuntijaksi”, henkilöstöjohtaja Pia Backholm Aller Media Oy:stä sanoo.

Ajattelutavan jalkautukseen tarvittiin prosesseja tukevaa ohjelmistoratkaisua. Palkka- ja henkilöstöjärjestelmäksi valittiin Mepco Oy:n kehittämä Mepco HRM.

Tietojen ja prosessien joustavaa hallintaa

Ratkaisu sovitettiin Aller Median tarpeisiin ja otettiin käyttöön syksystä 2010 alkaen. Henkilöstöhallinnon tietosisältöjä ovat muun muassa työsuhdedokumentit, perehdytystoimet, luovutetut tavarat, työterveysasiat, toimenkuvat, kurssit, osaamiset, kehityskeskustelut, työmatkat ja muistamiset.

Rekrytointia hoidetaan sovelluksella, joka on sähköistänyt koko prosessin työpaikkailmoitusten julkaisusta palkkaukseen saakka. Hälytyksillä huolehditaan muistutuksista; esimerkiksi esimies saa ilmoituksen alaisensa koeajan päättymisestä.

Kun oman henkilöstön lisäksi mukaan lasketaan freelancer-toimittajat, palkkajärjestelmällä maksetaan kuukausittain noin 420 henkilön palkat Aller Media Oy:ssä sekä Allerin omistamassa, Suomen suurinta verkkoyhteisöä ylläpitävässä Suomi24 Oy:ssä.

Joustava raportointi täydentää kokonaisvaltaisen HRM-ratkaisun. Hajautettujen palvelujen ansiosta esimiehet voivat hoitaa raportoinnin itse ilman henkilöstöhallinnon apua.

Tavoitteet saavutettu asiantuntijan tuella

Aller Median toiveet ovat täyttyneet Mepco HRM:n tuella. ”Henkilöstöhallinnon tietoja ja prosesseja on keskitetty ja sähköistetty. Näin olemme lisänneet tehokkuutta, vähentäneet virheitä ja parantaneet tiedon saatavuutta. Hallinnollisia tehtäviä on saatu delegoitua esimiehille ja henkilöstölle tavoitteidemme mukaisesti”, Backholm kertoo.

Järjestelmä ja toimittaja ovat vastanneet Aller Median odotuksia. ”Olen todella tyytyväinen Mepcon toimittamaan ratkaisuun ja kumppanimme asiantuntemukseen. Suosittelen Mepcoa mielelläni myös muille yrityksille”, Backholm toteaa.

Lisätiedot:

Mepco: Jukka Heikkilä, myyntipäällikkö, puh. 0400 450 660, lähetä sähköpostia

Aller Media: Pia Backholm, henkilöstöjohtaja, puh. 0400 777 700, lähetä sähköpostia
Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi.  Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

 

Facebooktwitterlinkedin

 

Aller Media Oy

Aller Media Oy on innovatiivinen ja moderni mediatalo, joka on tunnettu menestyneistä tuotteistaan. Aller Median visio on olla Suomen sosiaalisin mediayhteisö, jossa uskotaan vapaaseen sanaan ja vuorovaikutukseen. Aller Median ydinosaamista ovat viihde, lifestyle ja digitaaliset mediakonseptit. Vision ja uudistumiskyvyn ansiosta Aller Medialla on vahva markkina-asema. Allerin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Seiska, Oma Aika, ELLE, Koti ja keittiö, Miss Mix, Fit, Katso, TOPModel, www.telvis.fi, Suomi24 ja All Over Press. Yritys työllistää Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä noin 280 henkilöä. Lisätiedot www.aller.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Kerro, miten voimme olla avuksi. Jätä yhteystietosi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Ota ensimmäinen askel jo tänään, älä odota huomiseen.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PYSY AJAN TASALLA

TILAA ILMAINEN UUTISKIRJE

Saat yrityksemme tuoreimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Accountor HR Solutions Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.